Page background image

Різноманітні форми молитви

Завершальна молитва – це особливий елемент наших вечорів сімейного поклоніння. Щоразу ми намагаємося творчо підходити до цього питання:

  • Іноді для молитви ми обираємо певну якість Бога (наприклад ту, про яку розмірковували, читаючи історію з Біблії чи переглядаючи фільм). Потім ми поклоняємося Богу, висловлюючи Йому в молитві свої думки про цю якість.
  • Іноді я запитую: «За що ви особливо вдячні Богу на цьому тижні?» Згадуючи, ми ділимося «новинами про Боже втручання у наше жит- тя», після чого молимось із вдячністю.
  • Наступного разу я можу запитати: «Які у вас є цілі та потреби на наступний тиждень?» І ми ділимося своїми очікуваннями один з одним, а потім просимо Бога про це.
  • Іноді ми робимо молитву«за оголошеннями»: кожен висловлює свої потреби, і ми визначаємо, хто помолиться про це. І у п’ятирічного синочка, виявляється, теж є молитовні потреби: хтось із батьків може помолитися про це, а про потребу батьків можуть помолитися діти.

Молитва допомагає сім’ї розвивати згуртованість. Моя роль як чоловіка і священика в сім’ї полягає у тому, щоби допомогти її членам зміцнити свої взаємини з Богом. Участь дітей у сімейній молитві – це один із способів до- сягнути цього. Водночас ми не примушуємо їх молитися, але пропонуємо. Під примусом я маю на увазі фрази: «Тепер Аня помолиться» або «Єгор, помолися ти». Зазвичай ми говоримо: «Хто хотів би помолитися?» Це тонкий, але дуже важливий момент, тому що таким чином ви показуєте, що зважаєте на їхній вибір серця.

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Категорія: Ресурси

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі