Page background image

Цілитель

Ісус – твій Лікар від гріха

Корабель покинув берег Іспанії, прямуючи в Америку. Це була спеціальна експедиція під керівництвом доктора Франсіско Хав’єра де Бальмісу. За вікном був 1803 рік. Тоді ще не було ні електричних лампочок, ні телефонів, ні літаків. Перед пасажирами було чотири довгих місяці плавання через океан. Найважливішою людиною на кораблі, звичайно ж, є капітан, але цього разу можна було сказати інакше. Найважливішими були пасажири – двадцять два хлопчика-сироти. Молодшому з них було лише вісім, а найстаршому – десять років.

ПИТАННЯ: Як ви думаєте, чому ці хлопчики пливли в Америку і були такими важливими?

Вони були важливою частиною експедиції, оскільки везли в собі ліки від страшної хвороби – чорної віспи. В ті роки її епідемія охопила практично увесь світ. Понад 300 мільйонів людей померли від цієї недуги. Спочатку у хворого віспою піднімалася висока температура, на другий день тіло покривалося прищиками, а потім гнійними бульбашками, які лопалися і покривалися скоринкою. Протягом двох тижнів здоров’я сильно погіршувалося, і майже половина хворих вмирала.

Кількома роками раніше в Європі створили спеціальне щеплення, яке зберігало людям життя! Але як доставити його в Америку, адже тоді холодильників для збереження ліків не існувало? Для перевезення вакцини вирішили організувати живий ланцюг із двадцяти двох хлопчиків-сиріт. Першим двом зробили щеплення від віспи ще на березі Іспанії. Потім на 10-12 день плавання частиною їхньої крові (лімфою) прищепили наступних двох хлопчиків, і так далі по черзі протягом 4-х місяців експедиції. Таким чином, вакцину вдалося перевезти з Європи в Америку. Потім, за допомогою наступної групи хлопчиків, вакцину перевезли на Філіппіни і в Китай. В результаті цих експедицій вдалося врятувати життя мільйонів людей[1]!

У Новому Заповіті ми читаємо про дивовижну експедицію, але не між Іспанією та Америкою, а про набагато величнішу – між небом і землею! Ісус Христос прийшов з небес і приніс в Собі на землю зцілення від хвороб:

«А коли настав вечір, привели багатьох біснуватих до Нього, і Він словом Своїм вигнав духів, а недужих усіх уздоровив, щоб справдилося, що сказав був Ісая пророк, промовляючи: Він узяв наші немочі, і недуги поніс» (Мт. 8:16-17).

Але знаєте що? Ісус Христос ще більш великий Цілитель, тому що Він приніс на землю також зцілення від найстрашнішої хвороби – гріха:

«Він сам у своїм тілі виніс наші гріхи на дерево, щоб ми вмерши для гріхів, жили для справедливости, – ми, що його синяками зцілились» (1 Пт. 2:24, Хом.).

Сьогодні ми можемо в молитві звертатися до нашого Цілителя – Христа, який бажає дати нам і духовне, і фізичне зцілення.

МОЛИТВА: подякуйте Богу за те, що Він послав до нас експедицію спасіння – Ісуса Христа, який приніс нам зцілення від духовних і фізичних хвороб. Подякуйте за можливість відвідати ближніх на цьому тижні.

_______________
[1] [Електронний ресурс]. – URL: http://glagolas.livejournal.com/129333.html

Схожі публікації

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

«Він сам у своїм тілі виніс наші гріхи на дерево, щоб ми вмерши для гріхів, жили для справедливости, – ми, що його синяками зцілились» 1 Пт. 2:24, Хом..
Категорія: Ц
Біблійний текст:

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі