Header background image

Інженер

Бог добре розуміється на техніці

Стів Джобс став відомим на увесь світ завдяки своїй компанії Apple. Мало хто знає, що він також був автором понад 200 винаходів у сфері комп’ютерів та ґаджетів для зв’язку. Під його керівництвом Apple стала найдорожчою компанією в світі, а серед її продукції з’явилися абсолютно нові електронні пристрої. Продукти цієї компанії – «iPhone» та «iPad» – відомі на увесь світ.

Стів був дуже добрим інженером. Одного разу з ним трапився цікавий випадок, про якій розповів Аміт Чодхарі, колишній співробітник Apple. У той час він займався розробкою портативного плеєра «iPod». Аміт згадує, що коли вони створили перший зразок нового пристрою, то принесли його Джобсу. Він уважно оглянув плеєр та сказав, що він занадто великий. Після цього Стів встав, підійшов до акваріума і кинув його туди.

ПИТАННЯ: Як ви думаєте, навіщо він це зробив?

Після того як плеєр торкнувся дна, з нього почали підніматися бульбашки. «В них є повітря, – сказав Стів Джобс. – Це означає, що у плеєрі ще є вільний простір. Ідіть і зробіть його ще меншим!» Він дійсно був добрим інженером, і багато людей продовжують захоплюватися його винаходами. Але техніка це техніка, нажаль, вона також виходить з ладу. Навіть найдорожчий iPhone час від часу «зависає», а іноді навіть і загоряється в руках власників!

Якщо і захоплюватися кимось, то мусимо відзначити, що найвидатнішим Інженером у всесвіті є Бог. Часом ми досить обмежено думаємо про Нього. Ми можемо говорити про Його керівництво над людьми та природою, але нам важко уявити Його владу над іншими сферами життя. Чи думали ви коли-небудь про те, що Бог добре розуміється на механіці, і є також відмінним Інженером?

Доречі, що означає слово «інженер»? Воно походить від латинського слова «ingenium» і означає «здібність», «винахідливість». Основним видом діяльності інженера є розробка нових або покращення вже існуючих технічних рішень. Біблія говорить, що Бог, як геніальний Інженер, «розробив» наш світ, який є набагато складнішим, ніж iPhone:

«Господь мудрістю землю заклав, небо розумом.» (Пр. 3:19, Хом.).

Розмірковуючи про Бога як про Інженера, ми можемо зазначити, що Він добре знається на проектуванні, адже саме Він показав Ною точний проект ковчегу (Бут. 6:14-16), а Мойсею – зразки Святилища та усіх його предметів (Вих. 25:9).

Біблія говорить, що Господь не тільки розуміється на проектуванні, але й керує усіма процесами, зокрема механічними. Ось деякі згадки про це:

  • Бог закрив двері за Ноєм (Бут. 7:15-16).
  • Бог добре знає, як діють закони механіки – Він поскидав колеса з колісниць фараона, і таким чином зупинив ворожу армію, що переслідувала євреїв (Вих. 14:24-25).
  • Бог керує також законами тертя. Наприклад, взуття на ногах євреїв не стиралося! (Повт. 29:4).
  • Бог відкрив ворота перед апостолом Петром (Дії 12:10).

Вивчаючи ці історії з Біблії, ми бачимо Бога, який ідеально розуміється як на механіці, так і на інженерній справі загалом. Гірко визнавати, що коли техніка нас підводить, ми поспішаємо звернутися до майстра, забуваючи про молитву до Бога. Звичайно, що і майстер потрібний, але треба пам’ятати, що Бог добре розуміється на техніці, і саме Він створив усі ті закони, завдяки яким вона працює.

МОЛИТВА: поклоніться Богу, розмірковуючи про Його здібності як Інженера. Згадайте про те, що Він створив фізичні закони і продовжує ними керувати. Електрика, світло, звук – все це знаходиться у Його владі. Подякуйте Йому за Його величну мудрість та винахідливість.

editor
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

«Господь мудрістю землю заклав, небо розумом.» Пр. 3:19, Хом..
Категорія: І
Біблійний текст:

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі