Page background image

Суддя

Встань природо, встань народе – Суддя йде!

Псалом 95 – це дуже незвичайна єврейська пісня. Уявіть собі, як урочисто у Соломоновому храмі звучали її перші слова:

«1 Співайте для Господа пісню нову, уся земле, співайте для Господа!»

Люди, які прийшли поклонитися у храм із різних народів, підхоплювали спів. Чому ж варто славити цього великого Бога? Відповідь звучить у рядках нижче:

«4 бо великий Господь і прославлений вельми, Він грізний понад богів усіх… 9 Додолу впадіть ув оздобі святій перед Господом, тремтіть перед обличчям Його, уся земле».

Можна тільки уявити, як гучні удари барабана супроводжували слова:
«Тремтіть перед Ним, уся земле!» У когось від цих слів, можливо, бігли шкірою «мурашки». Спів триває, і автор запрошує до прославлення Бога всю природу – народи, небеса, землю, море, поле та ліси (Пс. 95:10-12):

«…сповістіть між народами: «Царює Господь!»… Хай небо радіє, і хай веселиться земля, нехай гримить море й усе, що у нім, нехай поле радіє та все, що на ньому! Нехай заспівають тоді всі дерева лісні».

І ось уже вся природа закрутилася у цьому вихорі прославлення Творця! Далі зі слів стає ясно, що у всієї цієї хвали є конкретна причина:

«13 перед Господнім лицем, бо гряде…»

Стривайте, тут когось зустрічають! Мова йде про урочисту появу Бога. Знаєте, подібно до того, як королеву Англії зустрічають словами: «Боже, бережи королеву», так і цей, 95 Псалом, є особливою вітальною піснею Богу. Але що це за поява? Куди йде Бог?

ПИТАННЯ: Як ви думаєте, куди йде Бог?

В останніх словах пісні відбувається той самий несподіваний поворот сюжету:

«…бо землю судити гряде, Він за справедливістю буде судити вселенну, і народи по правді Своїй!»

Виявляється, це пісня прославлення Бога-Судді! Для нас це незвична картина, коли в залі міського суду люди співають радісну пісню судді, який йде на суддівське місце. Яким же чесним і справедливим він повинен бути, аби йому співали таку пісню!

Наш Бог саме такий – величний і славний Суддя! Вся природа радіє суду Божому! Він ніколи не помиляється, Він гідний такої пісні, бо завжди судить вірно. Задумайтеся на хвилинку ще ось про що: хто може співати Богу цю пісню? Її не зможуть співати люди, що люблять гріх. Вони мовчать, тому що Бог-Суддя їм зовсім не друг! Порушники і злочинці живуть перед Ним в страху перед покаранням. Цю пісню можуть співати тільки Божі діти – прощені через Ісуса Христа грішники:

«…Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя» (Ів. 5:24).

Прощені грішники не йдуть на Божий суд перед білим престолом, а чекають довгоочікуваної зустрічі з Отцем небесним!

МОЛИТВА: висловіть у молитві своє захоплення Богом і Його справедливим судом. Подякуйте за Ісуса Христа, в якому ми маємо прощення гріхів і позбавлення від суду перед білим престолом!

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі