Page background image

Парфумер

Богу приємний аромат благовістя

Парфумер – це спеціаліст, який займається створенням парфумерних композицій. У далекому 1760 році у Лондоні власник дрібного швейного ательє Джеймс Генрі Крід заснував парфумерну компанію Creed (Крід). Відтоді його сімейство займається виготовленням дорогої парфумерії. З самого початку вони робили це для королівських сімей. Через століття і до сьогодні нащадки Джеймса Кріда продовжують створювати аромати спеціально для відомих акторів та політиків. Підробляти ці ексклюзивні парфуми суворо заборонено. Так, наприклад, у 2005 році створений ними аромат «Love In White» отримав неофіційну назву аромату Білого Дому, оскільки був призначений спеціально для дружини президента США.

ПИТАННЯ: Як ви думаєте, чому відомі люди хочуть пахнути унікально, «не як усі»?

Кожна людина бажає підкреслити свою індивідуальність. Це стосується імені, одягу, парфумерії. Звідки це прагнення у людини? Від Бога, бо ми створені за образом і подобою Божою.

У Біблії ми читаємо, що Господь добре розбирається у запахах! Як найвеличніший Парфумер, Він звелів священикам виготовляти спеціальну композицію із пахучих речовин, яка наповнювала Святилище особливим ароматом:

«І промовив Господь до Мойсея: Візьми собі пахощів: бальзаму, і ониху, і хелбану, пахощів, та чистого ладану, кожне буде в рівній частині. І зробиш з цього кадило, масть, робота робітника масти, посолене, чисте, святе. І зітреш із неї надрібно, і даси з неї перед обличчям свідоцтва в скинії заповіту, що Я буду являтися тобі там, це буде найсвятіше для вас! А кадило, що зробите, за постановою про нього це зробите собі, воно буде тобі святість для Господа!» (Вих. 30:34-37).

Якби ми жили у той час, то прийшовши на богослужіння, відчули би особливий ексклюзивний аромат, зроблений за рецептом самого Всевишнього! Робити подібну парфумерну суміш заборонялося під страхом смертної кари. Чому? Тому що ці особливі пахощі ексклюзивно підкреслювали Божу святість! У той час це був важливий урок для Ізраїлю. Чи досі у Бога є улюблений аромат?

У Новому Заповіті ми читаємо, що сьогодні такими «пахощами» є благовістя:

«А Богові подяка, що Він постійно чинить нас переможцями в Христі, і запашність знання про Себе через нас виявляє на всякому місці!» (2 Кор. 2:14).

Слова про Бога, які ми говоримо нашим друзям, є сьогодні найбажанішим ароматом для Нього.

МОЛИТВА: поклоніться Богу, який створив нас із здатністю відчувати запахи. Подякуйте Йому за те, що сьогодні спеціальними пахощами для Нього є не суміш пахучих речовин, а наше благовістя.

Схожі публікації

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Категорія: П

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі