Page background image

Модельєр

Всевишній чудово розуміється на одязі

Модельєр – це фахівець із проектування та виготовлення моделей одягу. Багато із нас в дитинстві пробували себе у цій ролі, коли вирізали одяг з паперу або шили на уроках праці.

ПИТАННЯ: Як ви думаєте, чи розуміється Бог на створенні одягу?

У Біблії ми читаємо, що Бог чудово розбирається у всіх тонкощах цієї справи!

По-перше, Бог – перший Модельєр, оскільки саме Він одягнув Адама і Єву після гріхопадіння:

«І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх» (Бут. 3:21).

По-друге, Бог практичний Модельєр. Він знає те, що знає досвідчений майстер: не підшита тканина буде торочитися, тому Він наказує обшити її, аби «не дерлася»:

«І зробиш верхню шату для ефоду, усю блакитну. І нехай буде в середині її отвір для голови його; край отвору нехай буде навколо роботою ткача, як панцерний отвір буде їй, щоб їй не дертися» (Вих. 28:31-32).

По-третє, Бог творчий Модельєр. Йому подобається, коли одяг виглядає гарно, і в Нього є Свій, божественний смак. В елементах одягу в якості дизайну Він надає перевагу орнаменту з власного земного творіння, наприклад, гранатових яблук:

«І поробиш на подолку її гранатові яблука з блакиті, і пурпуру та з червені, на подолку її навколо, і золоті дзвінки поміж ними навколо, золотий дзвінок і гранатове яблуко, золотий дзвінок і гранатове яблуко на подолку тієї шати навколо» (Вих. 28:33-34).

Богу також подобається, коли тканина прикрашена не тільки Його земним, а й неземним творінням. Наприклад, Він звелів оздобити завісу небесними істотами – херувимами:

«І зробиш завісу з блакиті, і пурпуру, і червені та з суканого віссону. Мистецькою роботою зробити її з херувимами» (Вих. 26:31).

Тільки уявіть собі, як чудово і вишукано виглядала ця завіса. Бог дійсно найкращий із модельєрів! У Новому Завіті Господь приділяє менше уваги нашій зовнішності. Християнам сьогодення достатньо просто одягатися «як належить святим» (див. 1 Тим. 2:9 і Тит. 2:3).

МОЛИТВА: поклоніться Богу, який добре розуміється не лише на складному устрої всесвіту, але і на таких звичайних речах, як одяг. Подякуйте Йому за рекомендації щодо нашого зовнішнього вигляду

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Категорія: М
Біблійний текст:

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі