Page background image

Філантроп

Бог пожертвував тобі Самого Себе

Слово «філантроп» у перекладі з грецької означає «любов до людей». Сьогодні цим словом називають людину, яка займається благодійністю для допомоги нужденним.

Персі Росс (Percy Ross) був справжнім філантропом. Він народився у простій американській сім’ї. Його батько займався перепродажем старих речей. Персі прожив непросте життя. Йому доводилося часто працювати на випадкових роботах, і він витрачав гроші так само легко, як і заробляв. Щастя посміхнулося йому, коли він купив компанію із виробництва целофанових пакетів. Компанія була на межі банкрутства, але незабаром стала прибутковою. У 1977 році Росс почав займатися благодійністю і пожертвував у різдвяний вечір понад тисячу велосипедів для дітей. Наступного року він роздав 20 тисяч доларів людям, які прийшли на місцевий парад.

У серці Персі було бажання допомогти ще більшій кількості людей, тому в 1983 році він почав вести газетну колонку під назвою «Величезне спасибі», яка друкувалася у 800 газетах протягом 16 років. Тисячі людей писали Россу і просили у нього грошей. Найчастіше Росс давав гроші людям, які, на його думку, дійсно їх потребували.

ПИТАННЯ: Скільки грошей у своєму житті ви пожертвували для допомоги іншим людям?

Свою останню статтю Росс опублікував у 1999 році. Стало відомо, що він роздав усі свої гроші – 30 мільйонів доларів! Персі не шкодував про свою благодійність і подякував читачам за справжнє щастя, яке він отримав, роздавши усе своє майно. Персі Росс помер у 2001 році[1].

З Біблії ми дізнаємося про Бога – найбільшого Філантропа:

«…Господь, Господь, Бог милосердний, і милостивий, довготерпеливий, і многомилостивий та правдивий» (2 М. 34:6).

  • • По-перше, Бог найбагатший Філантроп. Йому належать абсолютно всі коштовності світу: «Моє срібло й Моє золото, говорить Господь Саваот» (Ог. 2:8).
  • По-друге, Бог найстаранніший Філантроп. Він уже тисячі років роздає людям Свої блага: «…наказує сходити сонцю Своєму над злими й над добрими, і дощ посилає на праведних і на неправедних»
    (Мт. 5:45).
  • По-третє, Бог найщедріший Філантроп. Він віддав людям не просто діаманти та нафту, але Свого Єдиного Сина: «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» (Ів. 3:16). Такого ще не було в історії, коли хтось віддав за нас, грішних і зіпсованих злочинців, самого себе!

МОЛИТВА: поклоніться щедрому Богу, який щоденно дарує нам Свою доброту і піклування. Подякуйте Йому за найбільший дар – Ісуса Христа, якого Бог пожертвував для нашого спасіння.

___________________
[1] [Електронний ресурс]. – URL: http://www.bugaga.ru

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

«…Господь, Господь, Бог милосердний, і милостивий, довготерпеливий, і многомилостивий та правдивий» 2 М. 34:6.

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі