Page background image

Маляр

У Божій палітрі для тебе багато яскравих фарб

Природа рясніє безліччю фарб. Подумайте про різноманітність кольорів на крилах метеликів! Згадайте про орхідеї або яскраві коралові рибки: це все неймовірно гарно! Бог, подібно талановитому художнику, розфарбував увесь світ.

ІЛЮСТРАЦІЯ: Разом роздивіться зображення метеликів або коралових рибок. Можете також розглянути зображення орхідей.

Божий пензлик не тільки потрудився розфарбувати дрібні деталі на крилах комах, але у Нього є пензлі й побільше! Гігантською щіткою Бог, як Маляр, розфарбував небосхил. Найчастіше небо буває блакитного кольору, але під час заходу і сходу сонця воно може бути від жовтого до темно-червоного кольору. Іноді навіть можна спостерігати таке явище, як «зелений промінь».

ІЛЮСТРАЦІЯ: Разом роздивіться зображення сходу і заходу сонця.

ПИТАННЯ: Як ви думаєте, а чому небо має блакитний колір?

Розфарбовуючи небо, Бог-Маляр заклав в основу закон, який у фізиці відомий як «Закон розсіювання Релея». Він звучить так: «Інтенсивність розсіювання світла залежить від зворотного четвертого ступеня довжини хвилі». Іншими словами, коли сонце знаходиться в зеніті – небо блакитне, а ввечері його променям доводиться проходити в кілька разів більшу товщу атмосфери, і до нас доходить переважно жовто-червона частина спектра. До речі, цю властивість вчені почали використовувати для сигналів небезпеки.

Наприклад, червоне світло для стоп-сигналу, а жовті фари використовують для руху під час поганої видимості на дорозі (так звані «протитуманні» фари). В Біблії сказано, що надзвичайне небо проповідує нам про Бога:

«Небо звіщає про Божую славу, а про чин Його рук розказує небозвід» (Пс. 18:2).

Бог не просто розфарбував наш світ як-небудь, але зробив це так вишукано, що люди у всьому беруть з Нього приклад!

МОЛИТВА: поклоніться Богу, який розфарбував наш світ надзвичайними кольорами. Подякуйте Йому за здатність бачити цю красу.

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Категорія: М
Біблійний текст:

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі