Page background image

Рятівник

У складних випробуваннях покладайся на Божий порятунок

Фашистська Німеччина продовжувала активний наступ. 18 червня 1940 року французький генерал Де Голль у промові на радіо з Лондона закликав французів продовжувати боротьбу з Німеччиною: «Франція програла битву! Але вона не програла війну!» Незабаром були розповсюджені листівки, які починалися саме з цієї фрази, і в яких генерал звертався до усіх французів. Слова стали крилатим висловом.

ПИТАННЯ: Як ви розумієте слова «Можна програти битву, але виграти війну»?

Школяр може спочатку погано написати контрольну роботу, потім покращити свої знання, а в кінці року добре скласти підсумковий іспит. Спортсмен може програти бій на тренуванні, але потім підтягнути форму і виграти на Олімпійських іграх. Вислів «Програти битву, але виграти війну» допомагає зосередитися на головному – фінальній перемозі, навіть якщо у проміжках будуть поразки. Фраза допомагає не зупинятися в труднощах, а йти далі.

В Біблії є декілька історій, в яких відбувається щось подібне. Єврейські юнаки Шедрах, Мешаг та Аведнего потрапили у полон, де відмовилися поклонятися язичницькому божеству. Вони з дитинства вірили і поклонялися тільки живому Господу – Богу Ізраїля. За непокору юнакам винесли смертний вирок – кинути у розпечену піч. Їхня тверда віра в Бога-Рятівника просто дивує:

«Якщо наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі, то Він урятує й з твоєї руки, о царю!» (Дан. 3:17).

Цікаві слова звучать далі. Послухайте, як вони продовжують говорити про свою віру:

«А якщо ні, нехай буде тобі, о царю, знане, що богам твоїм ми не служимо, а золотому бовванові, якого ти поставив, не будемо вклонятися!» (Дан. 3:18).

З вуст юнаків ми чуємо істину: «Бог гідний поклоніння не тільки якщо Він визволить із біди, але навіть якщо і не визволить!» Це дуже важлива думка. За ці слова хлопців все-таки кинули в піч, і здавалося, битва вже була програна. Бог не визволив їх від печі. Але Він послав Свого ангела і визволив їх в печі… від впливу самого вогню! «Війна» віри була виграна! Пізніше юнаки вийшли звідти живими та неушкодженими, вогонь не обпалив жодної волосини, і навіть запаху диму не було від них (див. Дан. 3:27)!

Дивлячись на Бога-Рятівника нам деколи здається, що Він програє, але це не так! Бог ніколи не програє:

  • Бог не врятував юнаків від печі, але врятував їх від впливу вогню!
  • Бог не врятував Даниїла від лев’ячого рову, але врятував від пащі левів.
  • Бог не врятував Ісуса Христа від смерті на хресті, але врятував Його від перебування в могилі через воскресіння!

Господь завжди досягає вищої мети у всьому, що робить. Він часто дає людям пережити випробування, аби їхня довіра до Нього міцніла. Навіть у найскладних випробуваннях ми можемо розраховувати на Божий порятунок, адже Бог ніколи не програє і дає сили для перемоги Своїм дітям!

МОЛИТВА: поклоніться Богу, розмірковуючи про Його здібності рятувати нас із будь-яких труднощів. Подякуйте Йому за всі ті випадки у вашому житті, коли Він через випробовування робив вас сильнішими.

Схожі публікації

abc
Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Категорія: Р
Біблійний текст:

Ресурси по темі
поклоніння

Ресурси для сімейного поклоніння

Далі

Галерея Божих якостей та характеристик

Далі